Влюбваш се в града, когато останеш насаме с него

извор на вдъхновение
Извор на вдъхновение за мен и работата ми
19/10/2020
пловдивчанин
Който не е готин, няма право да е пловдивчанин
19/10/2020
извор на вдъхновение
Извор на вдъхновение за мен и работата ми
19/10/2020
пловдивчанин
Който не е готин, няма право да е пловдивчанин
19/10/2020

Влюбваш се в града, когато останеш насаме с него

влюбваш се
Споделете

Влюбваш се в града, когато останеш насаме с него, след това обичаш всичко по инерция

Мирослава Тодорова, певица

Всеки ден, дори и орисан от спокойствието на Пловдив, те вълнува. Всяка сграда или паве събужда в теб идеята за безвремие и крайна продължителност. Вървиш едновременно в три свята. Под теб са римските разкопки, над теб Стария град, а пред теб е вечно забързаното ежедневие. Обичам безбройните срещи по паркове, чешмички и прочие. Всички уговорени срещи и играта „Кой ще закъснее пръв“. Обичам, когато се разхождам по „Отец Паисий“, да поздравявам възрастните хора, да се усмихвам на непознати, или просто да се вглеждам.

Няма друго чувство като това да си в София и да споменеш Пловдив. Звучи толкова блажено, познато и в същото време желано. Обичам как излизаш сам и след петнадесет минути си заобиколен от любими хора, без да си го планирал, а в същото време винаги можеш да останеш сам със себе си и града. Да не говорим как всеки ден от седмицата си има значение. Ако за повечето от вас понеделник е началото на седмицата, то за мен и мои-те любими, понеделник често се оказва „малката сряда“, сряда я познаваме всички, надеждата на седмицата,  „малкият петък“, четвъртък си е четвъртък и така до събота. Неделя – денят за книги, излежаване, а после величествената следобедна разходка, която приключва на по бира в „Котка и Мишка“. Неслучайно пропуснах вторник, за него не съм измислила значение, все още. Мисълта ми е, че в Пловдив не живееш за уикенда, живееш за всяка секунда и всеки час, който можеш да превърнеш в безкрай.

Пловдив – най-голямата ми любов!


Текстът е част от юбилейния брой на списание Нула32 - 32 причини да обичаш Пловдив

Празникът на Нула32 - триумф на списанията изобщо
5 корици за 5 години Нула32

Влюбваш се в града, когато останеш насаме с него
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!