списанията
Празникът на Нула32 – триумф на списанията изобщо
септември 30, 2020
Есенните изложби
Традициите на Есенните изложби в Пловдив
октомври 2, 2020

Защо… 32 причини да обичаш Пловдив?

списанията

В „32 причини да обичаш Пловдив“ празнуваме спомените и мечтите на хората, от които е направен градът ни – онова, което ни задържа тук, но и онова, което ни връща обратно.

Когато днес се обръщаме назад, през оптиката на повече от 20 теми, виждаме очите на всички хора, чрез които вече точно 5 години разказваме града си. След всяка нова среща добавяхме по още един Пловдив в Нула32, който не познавахме, но събеседниците ни разкриваха чрез личната си представа за мястото. Парченце по парченце сглобявахме градския пъзел с хлапашката надежда някога да го видим завършен и може би да оставим и своята следа в него.

Двадесет и първият ни брой не е нищо повече от продължение на тази авантюра.

Кратките истории в него са родени от желанието ни да погледнем ужким до болка познатия фон навън през опита и светоусещането на още повече хора. Разлистваме следващите страници и имаме усещането, че вървим по улицата – едва ли другаде бихме могли да съберем тази палитра от индивидуалности заедно. 32-мата души, герои на настоящата книжка, са съвършено различни в ежедневието и съдбата си, но са обединени от едно – всички те обичат Пловдив и си го признават. По наше мнение – единственото условие, за да сме го живели някога… За само няколко минути или за цял един живот. 

В „32 причини да обичаш Пловдив“ празнуваме спомените и мечтите на хората, от които е направен градът ни – онова, което ни задържа тук, но и онова, което ни връща обратно. По раменете на бащите ни, в изчезналите улици от детството, в случайните разговори с напълно непознати, обяснили ни живота в едва няколко думи и парченца счупено стъкло. Това са техните фонове, които тук превръщаме в детайл. 

Ознаменуваме петия си рожден ден и с първата петорна корица на списание в България. Благодарим на всички наши приятели и партньори, с чиято подкрепа осъществяваме тази и още много други приумици у нас за пръв път под знака на Нула32! Тъкмо Вие сте нашата безгранична нулева причина да обичаме този град. Посвещаваме този брой на Вас!

А сега наздраве! |32

Подкрепете списание Нула32 с месечно дарение в Patreon!