Андреана Бакалова между артистизма и прагматичността

Март 2023 (бюлетин, бр. 19)
03/03/2023
Станимира Стоянова
Пред нас има глобални функции
14/03/2023
Март 2023 (бюлетин, бр. 19)
03/03/2023
Станимира Стоянова
Пред нас има глобални функции
14/03/2023

Андреана Бакалова между артистизма и прагматичността

Андреана Бакалова
Споделете

„Интересите ми са свързани, както с решаването на задачи, счетоводство, малко от сухата материя на живота, така и с нещо коренно различно, което е много дълбоко в моето сърце – именно изкуството“, споделя Андреана Бакалова, която е успяла да намери общото между логиката и изкуството, между строгите математически правила и свободата да изразиш себе си чрез музиката. Тя е на 23 години, от Асеновград, завършва ЕГ „Пловдив“ с немски език, а сега е студент в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Стопанско управление“. Успоредно развива музикална кариера, за която мечтае от дете. Определя се като артистичен човек, но и като много последователен и прагматичен. „Ако човек иска да се занимава с изкуство и това да бъде негов начин за препитаване, то трябва да му бъде придадена някаква форма“, убедена е тя. Вярва, че пътят минава през образованието. „Изкуството ме научи да бъда упорита и да усещам страст във всяко нещо, което правя. Да не филтрирам емоциите си за сметка на свободния дух и себеизразяването, а стопанското управление придаде една подредба в моя живот“, разказва тя.

Снимка: личен ахирв

Андреана Бакалова започва да се занимава с пеене сравнително късно. „Аз не пея от малка, за разлика от повечето музиканти. Даже скоро говорихме с баща ми, че като съм била дете, не съм пеела добре, въпреки че съм го правила постоянно. Така че не знам как се е случило при мен да започна на по-късен етап, някъде в тийнейджърските ми години. Но истината е, че музиката е присъствала в целия ми живот и тръгва най-вече от семейството ми. Дядовците ми идват от Македония, а бабите – от Родопите и винаги на семейните ни събирания е имало много музика и песни. Това за мен беше сплотяващо и ме крепи и днес“, споделя тя. Най-близка до себе си усеща музиката от 60-те на 20. век и изпълнители като Арета Франклин, Рей Чарлз, Принс, които определя като много чувствени. Стиловете, в които пее, са предимно джаз, соул и аренби, а първата ѝ песен на сцена е на Ета Джеймс – At last. Андреана отскоро се учи да свири на пиано, пише сама музика и текстове. Споделя, че пише основно за любовта, защото е способна да развълнува всеки човек.

„Изкуството ме научи да бъда упорита и да усещам страст във всяко нещо, което правя. Да не филтрирам емоциите си за сметка на свободния дух и себеизразяването…“

В момента се намира в етап, когато иска да вложи целия си потенциал, за да издаде своя музика. „Придобила съм вече увереност и не искам да си поставям граници.“ Работи усилено в тази посока и има съвместни участия с Илин Илиев на пловдивска сцена. Въпреки това никога не оставя на заден план стопанското управление и така два пъти е част от стажантските програми на ХОЛДИНГ КЦМ 2000. „Така се случи, че две години прекарвам летата там и оставам с много добри чувства. Хубавото на тези стажове е, че КЦМ ги реализира и организира така, че стажантите в действителност да се потапят в работната среда и да видят каква е реализацията на това, което учат. Менторите ми обясняваха всичко и отговаряха на всякакви въпроси. Първата година бях в отдел „Контрол и мониторинг“, а втората в „Човешки ресурси“. И двете неща ми бяха много полезни.“ Андреана вярва на себе си, но вярва и на хората, подхожда с доверие към живота и знае, че всичко се постига със самораздаване и упоритост.

Андреана Бакалова между артистизма и прагматичността
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!