Арика Адамс

Добър ден, Живот!
10/10/2023
Огнян Читаков
Огнян Читаков
10/10/2023
Добър ден, Живот!
10/10/2023
Огнян Читаков
Огнян Читаков
10/10/2023

Арика Адамс

Арика Адамс
Споделете

Пъстър персонаж с нестихващ ентусиазъм, Арика попада под светлините на прожекторите още на шестгодишна възраст. Сама композира и продуцира песните си, а нейни парчета наскоро попаднаха в полезрението и на музикалната рубрика „BBC Introducing“.

Музика или актьорско майсторство?

Докато бях в университета, изучавах актьорско майсторство, но със сигурност не беше за мен. Доста изискваща е актьорската среда и тези две години за мен бяха много предизвикателни, но ми помогнаха да развия сценичното си поведение. Музиката ми дава свобода и със сигурност е моето нещо.

В кой стил откриваш себе си?

Не мога да посоча само един. Повлияна съм от различни стилове през десетилетията: като започнем от класическа музика до рок и хип хоп. В момента най-много резонирам с блус, рок и поп музика. Опитвам се да сътворя албум, който да покаже различни стилове и нюанси от личността ми. В сърцето си също нося и нашата народна музика и се опитвам да включа елементи от нея в собственото си творчество.

Кое е най-голямото предизвикателство пред младите музиканти у нас?

Няма как да успееш сам. Трябва добър екип, който да разбере, подкрепи и развие идеите ти. Разбира се, необходими са и много средства за качественото осъществяване на всеки проект. Има много скрити елементи в изграждането на музикална кариера, за които се изисква време и опит. Много е трудно всичко това да се обхване от един независим артист, който не е обвързан с музикален лейбъл.

Разкажи ни повече за „HOLY PEAKS“?

Това е колаборация между мен и Даниел Иванов. Целта ни е да творим без ограничения, да създаваме музика, която ни вълнува. Засега имаме два сингъла, качени във всички музикални платформи. Най-новото ни лятно парче „Daylight“ се появи на бял свят само преди няколко седмици. Много сме щастливи, че песента в момента се върти в ефира на „Радио София“ и стана част от рубриката „BBC Introducing“ във Великобритания. Сработихме се много добре с Даниел и планираме да продължим да творим заедно.

Кадър от клипа No Time

Каква е историята с „BBC Introduces“?

Не се случи от първия път. Трябва да подадеш заявление към „Би Би Си“, за да имаш шанс. Но и това не е толкова лесно, защото трябва да имаш адресна регистрация там, както и background във Великобритания. В случая успях, благодарение на адреса на пансиона, в който живеех, и университета, в който учих 2 години.

Прекара и една седмица в легендарното „Abbey Road Studios“. Spill the tea!

Беше пълна програма! С не по-малко легендарната музикална продуцентка на Prince и Tool – Силвия Маси. Седем дни от 9:00 сутринта до 9:00 вечерта. Минахме през целия процес на създаването на една песен. От записа до мастерирането в Dolby Atmos. Видях техника, която съм виждала само на снимки. На всяка крачка се спирах: „Боже мой, винаги съм искала да видя този компресор, този еквалайзер и да видя как работят всъщност“. Тотално различно е при аналоговата техника, когато имаш реален допир и можеш да пипнеш и настроиш ръчно звука.
Целта ми е да се изградя не само като артист и музикант, а да придобия и технически и бизнес умения в сферата, за да бъда максимално независима в бъдеще, да имам контрол над това как изкуството ми е представено пред публиката.

Какво ти предстои?

Надявам се, доста вдъхновяващи и предизвикателни моменти. С HOLY PEAKS планираме да пуснем EP. Мисля, че най-после намерих собствения си глас и звучене и ще представя първата си солова песен в края на есента. В близко бъдеще се надявам да издам и първия си албум, придружен от няколко музикални клипа и самостоятелен концерт. Ще има и други изненади около мен, които засега ще запазя в тайна.

Кой е най-важният ти урок?

„Не спирай да мечтаеш и да се бориш за това, което искаш да постигнеш.“ Всичко е постижимо, само трябва търпение, много работа, последователност и разбира се, малка доза късмет. Обгради се с правилните хора, които да те карат да се надскачаш всеки ден. Не се притеснявай какво ще се случи в бъдеще, не може да имаш контрол върху всичко, а само върху нещата, които зависят от теб. Дай всичко от себе си и носи обич и гордост от постигнатото в сърцето си.

Какво звучи в слушалките на Арика Адамс?

Бионсе, твърде много Бионсе. Отворена съм за музика, слушам всичко… без чалга. Следя поп музиката, но информативно, за да знам какво се случва. Иначе – Led Zappelin, Чет Фейкър…


Заглавна фотография: Mila Drumeva Photography

Арика Адамс
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!