Артистичният еснафлък

Липсата на нощен живот
01/11/2021
Липсващото разбиране за местната кухня
09/11/2021
Липсата на нощен живот
01/11/2021
Липсващото разбиране за местната кухня
09/11/2021

Артистичният еснафлък

Катерина Георгиева
Споделете

Катерина Георгиева

Една причина ли трябва да кажа, или няколко? 

Добър ден! Казвам се Катерина и в Пловдив не харесвам това, онова и третото. Не, така няма да ми го приемат. 

Добър ден, казвам се еди-как си и в Пловдив не харесвам, че е мръсно. 

Не важи, това и в Лондон можеш да го кажеш... 

В Пловдив не харесвам селяните. 

Това пък е доста социално необективно. Повечето селяни, които познавам, са доста по-свестни от гражданите. 

Не харесвам в Пловдив Кичука

Смърт чрез обесване. Тука си рискувах краткия и без това живот.

Ето, надушвам я. Идва. Онази, която се е преоблякла, за да не я позная, сложила си е диско очила, при все че е нощ, тъмна като турски маслини, пуши цигара важно и от време на време пуска по някой английски израз, за разкош. Причината да не харесвам Пловдив е доста интелигентна, талантлива и изглежда по последен писък на хипстъро-рокаджийския стил. Ще изплюя камъчето и без това е хлъзгаво и само се лигави: 

В Пловдив не харесвам устойчивостта на артистичния еснафлък, който заменя горенето на истинския огън с пиене на вино и философстване по интелектуални и високо значими социални теми. Артистът в Пловдив лежи на тая единствена кълка, че е артист в Пловдив, и крилата му често са боядисани в ярки краски, докато душата му се е превърнала в дигитален маркетинг, носене на определен тип обувки и разговори с високопарни интонации. Никога няма да забравя първия път, когато видях как се прави кадаиф. Лепната за прозореца, исках да остана цял ден там и да гледам как едрата жена, с респектиращ поглед, мята в странната въртяща се окръжност кадаифа. Жената си хвърляше кадаифа и въобще не се интересуваше от публиката. Правеше го с невероятна вещина и умелост. Мантата ѝ беше оваляна в брашно, а косата й – прилепнала от пот по челото. Днес все повече виждам кадаифът на пловдивския артист да се е скрил зад визията, имиджа и поведението му. И реално не разбирам, кадаифа ли му харесвам, или новата прическа?


Последната и най-важна причина е вашата лична. Изпратете  ни отговор на въпроса "Какво не харесвате Пловдив?" в обем до 300 думи на адрес team@nula32.bg до 15.11, а ние ще се опитаме да дадем гласност на най-критичните и справедливи мнения в новата ни редовна рубрика за градски проблеми. Очаквайте първото ѝ издание в декемврийския ни брой. 


Текстът е част от броя на списание Нула32 – 32 причини да не обичаш Пловдив

Защо… 32 причини да не обичаш Пловдив?

Снимка © Личен архив


Катерина Георгиева
Катерина Георгиева
Веднъж на всеки три месеца Катето пише нещо като разказ за Нула32. Невинаги я питаме какво е искал да каже авторът, но тя самата определя участието си в списанието като комбинация между ролята на шута, притихналия поет и борещия се с театралните реплики в себе си суфльор. Понякога и в обратен ред.
Артистичният еснафлък
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!