Клуб Нула32 – покана да бъдем заедно в идеята

Юлий Славов
Юлий Славов: Там, където ми е прекрасно да живея
22/11/2019
Нула32 през декември
08/12/2019
Юлий Славов
Юлий Славов: Там, където ми е прекрасно да живея
22/11/2019
Нула32 през декември
08/12/2019

Клуб Нула32 – покана да бъдем заедно в идеята

„Нула32“
Споделете

Учредяваме Клуб Нула32, защото това е логичният развой на случилото се дотук. Поредната стъпка по пътя към най-важния брой – следващия. Какво друго е „Нула32“, освен едно печатно издание? На този въпрос трябваше да си отговорим, за да разберем какво в идеалния си вариант би включвал абонамента за него. Списание, което няма цена и се разпространява свободно почти навсякъде в няколко хиляден тираж. Попитахме се какво налага тази нужда, какво е онова, което изглежда вече е напуснало кориците му и по естествен начин само̀ проправя пътя си напред. Можем ли да го уловим под формата на абонамент или това вече е скучно и неефективно? Щрих от края на хартията, какъвто всички го описват, но ние ще отложим. Не защото ще се предадем, а за да се подготвим за новото начало.

В четирите години на съществуването на „Нула32“ издадохме 18 броя и организирахме десетки представяния, публикувахме повече от 30 автори и разказахме над 180 истории. Превърнахме излизането на едно безплатно списание в събитие със стотици посетители. Създадохме общност. Макар и бавно, малко по малко вървяхме напред и останахме независими във всички смисли на думата. Не спряхме да правим това, което обичаме, както ни харесва, благодарение на което днес „Нула32“ е издание без аналог в България.

„Нула32“

Учредяваме Клуб на списанието, защото това е логичният развой на случилото се дотук. Поредната стъпка по пътя към най-важния брой – следващия. И като всеки друг клуб, и този ще има за цел да обединява членовете си в нещо – в сходното ни градоусещане и в общата ни потребност от тази друга приказка за фона като детайл; в колективната ни нужда да осмисляме мястото по-добре, да го разбираме, а оттам и да го живеем пълноценно.

Това не е абонамент, а покана да бъдем заедно в идеята. Защото стойността на всичко това не би следвало да се измерва в числа, а във възможността да продължим сглобяването на градския пъзел заедно. По-бавно, по-внимателно и по-задълбочено. За да е накрая голямата картината толкова вълнуваща. Покана да бъдем себе си в този град на съзерцатели, мълчаливи улици и безкрайно време. Покана за следващия брой.

Добре дошли! Поръчайте членската си карта тук

Панайот Стефанов
Панайот Стефанов
Завършва журналистика в Софийския университет и се интересува от всичко онова, което я изгражда. Създава Нула32 в плен на заблудата, че познава този град достатъчно добре, за да започне да го разказва. Вярва, че хартията е и ще си остане най-добрият източник на дълбочина, с който разполагаме.
Клуб Нула32 – покана да бъдем заедно в идеята
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!