Филмът „Воев“ с премиера в Пловдив

Галина Лардева
Свежестта на погледа
17/03/2022
арт позитив
Арт Позитив: Свобода
28/03/2022
Галина Лардева
Свежестта на погледа
17/03/2022
арт позитив
Арт Позитив: Свобода
28/03/2022

Филмът „Воев“ с премиера в Пловдив

Воев Пловдив
Споделете

На 22 март, вторник, от 18:30 ч. в “Lucky Дом на киното” за пръв път ще видим филмът ВОЕВ и в Пловдив. Фабулата на дебютния пълнометражен филм на режисьора Биляна Кирилова следва линията на живота и творческия път на Димитър Воев - поет, музикант, композитор, вокалист и основател на култовата уейв група “Нова генерация”, емблематична личност от края на социализма и началото на прехода в България, чиято ранна смърт настъпва едва на 27-годишна възраст.

Филмът ВОЕВ е по идея на неговия продуцент Валерия Стойкова от MatchPoint Productions и режисьора Биляна Кирилова, която освен това е и съсценарист заедно с Неда Миланова. Авторските текстове, илюстрациите и архивите кадри във филма вплитат моменти от личния живот на Димитър Воев, неговата дълбока душевност, ексцентричен творчески почерк и незабравимо присъствие на неформалната алтернативна сцена.

След премиерата на ВОЕВ в София, на която екипът зад филма и всички участници в него получиха признание от многобройна публика и две разпродадени прожекции, почитателите на Димитър Воев и “Нова Генерация” ще могат да гледат документалната лента на 22 март в Пловдив и на 26 март във Варна в зала 2 на ФКЦ Варна.

Историите, които пресъздават образа на легендарния Митко Воев, са разказани от Светослава Воева, Павел Воев, Симеон Воев, Нели Недева-Воева, Магадалена Воева, Димитра Воева, Нео Куцинов, Кристиян Костов, Михаил Пешев, Васил Гюров, Алина Трингова, Екатерина Атанасова, Петър Миланов, Пенчо Попов, Димитър Попов, Росен Даскалов.

Оператор на ВОЕВ е Теодор Фичев, монтажист - Емил Граничаров. Във филма звучи музиката на “Нова Генерация”, “Кале“, "Воцек и Чугра”, а саунд дизайнът е на Емилиан Гацов-Елби и Флора Поп. Глас зад кадър - Иван Москов. Илюстрации - Мина Златева- Иванова.

ВОЕВ е реализиран с подкрепата на Столична община по програма „Култура“, Национален фонд „Култура“ и Фондация „Димитър Воев - Нова Генерация“.

Филмът „Воев“ с премиера в Пловдив
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!