„Защото тука има най-много място“
септември 26, 2015
Фенерът на безвремието
октомври 1, 2015

Инкубирай се

Ако си лутащ се в пространството дизайнер или музикант, ако все още не намираш своето поле за изява, или просто се нуждаеш от муза, определено четеш правилния текст. Става дума за творчески комплекс „Инкубатор”, чиято главна задача е да помага на хората, които преследват мечтите си, реализират ги и развиват.

„Инкубатор” се появява на бял свят през 2014 година. Негов инициатор е Стефан Горанов, а екипът е буквално неизброим, защото по думите му: „Всеки може да бъде част от голямото семейство на „Инкубатор”, единственото условие е да има желание“. Но най-важното: „Комплексът обединява потенциални личности в сферата на изкуството и подпомага тяхното самоусъвършенстване, като им предоставя свободна артистична среда. Взаимопомощта е ключова за развитието.”

1

Без да преувеличаваме, в комплекса ще се намери място за всеки. Разполага със закрита площ от 1500 кв.м. Седем обособени и оборудвани пространства за автори, музиканти, архитекти, артисти, инженери, скулптори и дизайнери, за които „Инкубатор” е вдъхновение, пряк път към неизбродимите хоризонти на изкуството.

За иначе краткия си живот комплексът е допринесъл немалко за развитието на Капана. Миналата година е организирал над 250 събития. Инициатор е на „Графики в Капана“, „Handmade Day“, „Fashion Day“, „Капана Рециклира“, „Игрите на капана – Бъди активен“ и много други. Любима инициатива на екипа е „Деца творят в Капана“, случваща се всеки уикенд. „Инкубатор” стои и зад един от най-чаканите фестивали през последните месеци – „Shake that Хълм“ – тридневна музикална фиеста на тепето, под звездите.

Инкубирай се, пътят до Капана е лесен!


Снимки: Теодор Стоянов

 

Подкрепете списание Нула32 с месечно дарение в Patreon!