Инкубирай се

„Защото тука има най-много място“
26/09/2015
Фенерът на безвремието
01/10/2015
„Защото тука има най-много място“
26/09/2015
Фенерът на безвремието
01/10/2015

Инкубирай се

Споделете

Ако си лутащ се в пространството дизайнер или музикант, ако все още не намираш своето поле за изява, или просто се нуждаеш от муза, определено четеш правилния текст. Става дума за творчески комплекс „Инкубатор”, чиято главна задача е да помага на хората, които преследват мечтите си, реализират ги и развиват.

„Инкубатор” се появява на бял свят през 2014 година. Негов инициатор е Стефан Горанов, а екипът е буквално неизброим, защото по думите му: „Всеки може да бъде част от голямото семейство на „Инкубатор”, единственото условие е да има желание“. Но най-важното: „Комплексът обединява потенциални личности в сферата на изкуството и подпомага тяхното самоусъвършенстване, като им предоставя свободна артистична среда. Взаимопомощта е ключова за развитието.”

1

Без да преувеличаваме, в комплекса ще се намери място за всеки. Разполага със закрита площ от 1500 кв.м. Седем обособени и оборудвани пространства за автори, музиканти, архитекти, артисти, инженери, скулптори и дизайнери, за които „Инкубатор” е вдъхновение, пряк път към неизбродимите хоризонти на изкуството.

За иначе краткия си живот комплексът е допринесъл немалко за развитието на Капана. Миналата година е организирал над 250 събития. Инициатор е на „Графики в Капана“, „Handmade Day“, „Fashion Day“, „Капана Рециклира“, „Игрите на капана – Бъди активен“ и много други. Любима инициатива на екипа е „Деца творят в Капана“, случваща се всеки уикенд. „Инкубатор” стои и зад един от най-чаканите фестивали през последните месеци – „Shake that Хълм“ – тридневна музикална фиеста на тепето, под звездите.

Инкубирай се, пътят до Капана е лесен!


Снимки: Теодор Стоянов

Борислава Хубенова
Борислава Хубенова
Борислава Лозанова не пише често, но, когато го прави, е винаги честно. Работи последователно в информационна агенция, радио и телевизия, но мирисът на хартия е онова, което истински я печели и обрича за вечни времена на идеята Нула32. Включва се като автор още в първия брой на списанието, но скоро след това започва да участва и в цялостната му направа.
Инкубирай се
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!