Какво ме дразни в Марица?

Да бъда или не творец в Пловдив?
Да бъда или не творец в Пловдив?
25/04/2024
катар
Финалът на една красива арабска приказка
14/05/2024
Да бъда или не творец в Пловдив?
Да бъда или не творец в Пловдив?
25/04/2024
катар
Финалът на една красива арабска приказка
14/05/2024

Какво ме дразни в Марица?

32-та причина
Споделете

Преди да споделя какво ме дразни, ще разкажа как се запознах с града. Преди близо 14 години пристигнах да уча в АМТИИ. Намира се точно над Античния театър. Красиво е, но е зор, докато се стигне до там, първата година все се оплаквах, че си разбивам обувките в калдъръма, докато бързам да не закъснея. Заслужаваше си, гледката, но не само.

Харесвам духа на Пловдив, културата, павираните улици, тепетата, старите къщи, котките, Гребната, реката, Найлона, хората много ясно, без хора няма град, хората правят града. Едно от любимите ми занимания е да карам колело, така разпускам и така ходя на работа. Сутрин е много хубаво, когато слънцето пече, страхотна гледка!

Понякога обичам да спирам и наблюдавам изобилието на живот и спокойния ритъм на реката, със сигурност съм доволна от това, че река Марица присъства в живота ми. Това, което ме дразни, ядосва и натъжава, е отношението или липсата му. В последно време забелязвам как количеството на лъскави и шарени пластмасови опаковки от храни и напитки във водата се увеличава. Тук-там по брега се подпира матрак, шишета от минерална вода плават редом с патките, ненужна на никой дреха заплетена в корените на дърво. Може да звучи банално, особено на фона на проблемите пред които е изправено цялото човечество в тези размирни времена.

Отношението на човек към заобикалящата го среда говори много за нивото на развитие. Ако живеем в кочина и не ни прави впечатление, то тогава сме се превърнали в прасета. Не искам да обидя прасетата с този коментар.

Няма да влизам в режим на мрънкане, нито да се възмущавам, как може такова нещо, защото за съжаление всички сме свикнали с неразбориите, отпадъците се множат навсякъде, не само на реката и това е грозно, неприятно е за гледане, разваля гледката! Виждам Марица като оазис, парче истинска природа в сърцето на Пловдив, харесва ми.

Учудваща е липсата на реакция и от граждани, и от общината. На мен ми омръзна от абсурдни, продължителни, недомислени, зле изпълнени ремонти, а да няма кой да изчисти Марица!


Изпратете ни вашия отговор на въпроса „Какво не харесвате в Пловдив?“ в максимален обем от 300 думи на адрес team@nula32.bg, а ние ще дадем гласност на най-справедливите и критични мнения в следващите ни броеве.

*Гледните точки, представени в „32-та причина“, може да не изразяват редакционната позиция на Нула32.

Какво ме дразни в Марица?
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!