Когато професията е нещо повече от работа

Димитър Райчев
Димитър Райчев и една стара снимка в ръката
12/11/2019
Владимир Балчев
Владимир Балчев и градът под стъклен похлупак
19/11/2019
Димитър Райчев
Димитър Райчев и една стара снимка в ръката
12/11/2019
Владимир Балчев
Владимир Балчев и градът под стъклен похлупак
19/11/2019

Когато професията е нещо повече от работа

Споделете

Не всеки може да се похвали, че приема професията си като нещо повече от работа. Още по-малко са и тези, които активно се стремят постоянно да развиват не само своите умения, но и да подобряват средата и общността, в които работят. Такъв обаче е случаят с Христо Панджаров - мениджър на WordPress проекти в SiteGround, пловдивчанин и горд баща от съвсем скоро.

От вече 10 г. Христо се занимава с WordPress, софтуер с отворен код, който прави създаването на сайтове лесно и бързо. В началото започва работа в хостинг компанията SiteGround като специалист „Поддръжка на клиенти“ и признава, че не е имал представа какво е хостинг. Впоследствие сменя няколко различни позиции, докато стигне сегашната, в която ръководи свой екип и разработва едни от най-популярните продукти на компанията, които се използват от стотици хиляди потребители.

Как Христо успява да стигне до тук? Смята, че виновникът за това е именно работодателят му, чието ръководство се грижи работното му ежедневие да не бъде монотонно и да има възможност за постоянно развитие. “Аз съм такъв, че ако работя едно и също нещо по цял ден, то бързо ми омръзва. В SiteGround винаги имаше нещо, което да се постигне, ако си малко по-упорит и мотивиран, и някак си успявах да го постигна”, коментира Христо, припомняйки първите си години в компанията.

Въпреки че започва на длъжност „Техническа поддръжка“ в Пловдив, живият му интерес към цялостното изграждане на продукта бързо му спечелват място в маркетинг екипа в София. Тогава особено се засилва и интересът му към WordPress. Христо и екипът му днес стоят зад продукти, които позволяват на потребителите да инсталират, мигрират и оптимизират WordPress сайтовете си само за секунди, без да имат нужда от специална техническа подготовка.

Разработването на софтуерни продукти е технически интригуващата част от работата на Христо, а наред с нея той се стреми и да направи нещо повече - да допринесе за развитието на WordPress общността у нас. За тази цел се заема с организацията на WordCamp София - конференция, помагаща на всички с интерес към платформата да обогатят познанията си.

Три пъти е главен организатор на събитието, а освен това е инициатор и за стартирането на WordPress срещи в родния си град Пловдив. Те са в удобен формат, в който експерти и потребители могат свободно да обменят опит и да разискват трудности. След проявения голям интерес, тази година за първи път се проведе и мащабна конференция WordCamp Пловдив, спонсорирана и организирана от SiteGround. WordPress вече е на ниво, което позволява да направите буквално всичко с него, затова и интересът към подобни събития и технологии ще продължава да расте. Ако и вие се интересувате как да създадете свой сайт, първо трябва да се вгледате в продуктa, който желаете да постигнете, а не толкова в технологията. Чак след това започнете да проучвате как можете да постигнете желания ефект с WordPress, съветва Христо.

Не пропускайте и следващото издание, в което ще се радваме да ви представим и друг интересен специалист - и запален фен на списание Нула32 - от разностранния екип на SiteGround.

Когато професията е нещо повече от работа
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!