Когато в компанията има талант, винаги се открива място за него

Христо Стефанов, „Вечеря в Стария град“, Община Пловдив
Защо… „Град на художници – част втора“?
01/03/2022
Вечерна сватба
Писане в минало време във „Вечерна сватба“ на Иван Станков
04/03/2022
Христо Стефанов, „Вечеря в Стария град“, Община Пловдив
Защо… „Град на художници – част втора“?
01/03/2022
Вечерна сватба
Писане в минало време във „Вечерна сватба“ на Иван Станков
04/03/2022

Когато в компанията има талант, винаги се открива място за него

Елица Гераджиева
Споделете

Радваме се да съобщим, че Schneider Electric се присъединява към рекламните партньори на списание Нула32! Една от най-перспективните компании в региона, лидер в дигиталната трансформация и енергийните решения и най-добър работодател на България за 2022 г. ще е сред основните сътрудници на списанието през следващите 12 месеца.

В новата ни съвместна рубрика в печатното издание очаквайте поредица от срещи в Умната фабрика на Schneider Electric край Пловдив, чрез които ще ви запознаем с компанията отвътре и с възможностите за кариерно развитие, които тя предлага. Ще се опитаме да разберем какво всъщност стои зад отличието „Най-добър и отговорен работодател“, както и да почерпим идеи за устойчиви решения и растеж не само в професионален, но и в личен план.

В онлайн пространството Schneider Electric ще подкрепя месечния имейл бюлетин на Нула32. В случай, че все още не сте се абонирали, запишете се за изданието тук и получавайте всеки първи петък на месеца най-новите ни авторски материали и внимателно подбрани препоръки от редакторите на списанието.
Life is on!

Когато в компанията има талант, винаги се открива място за него

В първата част от поредицата ни срещи в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив разговаряме с Елица Гераджиева. Стартирала на съвсем различна позиция в отдел „Здраве и безопасност“ преди три години, днес тя е незаменима част от маркетинговата машина на компанията и отговаря за дигиталното присъствие на бранда. Разпитваме я за необичайната смяна на курса и търсим извора на заразителния ѝ ентусиазъм, желание за развитие и безстрашие пред промените.

Елица Гераджиева
Елица Гераджиева

Как се озова на сегашната си позиция?

Може би при мен дойде моментът, в който професионалната отговорност до такава степен завладя ежедневието ми, че се превърна в начин на живот и извън работата. Непрестанно мислех за проектите, които ме чакат. Ако човек продължи така, изходите са два: или попадаш в капана на безразличието, или вдигаш ръка и казваш, че не можеш да продължиш в тази посока. Не защото не ми беше интересно – напротив, това бяха най-големите проекти, с които съм се занимавала, а защото усещах потенциал другаде. А когато има потенциал и талант в компанията, винаги има решение за него, дори и да няма създадена позиция.

Новите ми отговорности в маркетинга ми се сториха страшно интересни, макар и да нямах никаква подготовка. Тогава дойде компанията с огромните си ресурси – обучение, менторство, споделен опит в екипа в международен план. Благодарение на тях успях да вляза много бързо в процесите и сега продължавам напред. За мен това е космос!

Как би обобщила космоса на компанията в три думи?

Може ли да са пет? Дигитална трансформация и автоматизация на енергийните услуги. Звучи корпоративно, но това е нещо, което едновременно развива индустрията, влиза в домовете ни, улеснява ежедневието и начина ни на живот. Човек дори не може да си представи възможностите в компания като Schneider Electric. Дори в момента имаме супер вълнуващи позиции от рода на „Лидер на устойчивостта“, „Лидер на непрекъснатото подобрение“, имаме платени стажантски програми на позиции като „Кръгова икономика“ и др. В порталите за работа няма такива длъжности, но това не е нещо старо, облечено в нови дрехи, по-скоро е нещо, което не сме срещали. Когато станеш част от тази структура, цялото споделено разнообразие става част от живота ти.

Друг добър пример за възможностите в компанията е историята на финансовия ни директор. Преди 8 години тя стартира в производството на фабриката като монтажник, продължава на позиция в „Логистика“, оттам в „Счетоводство и финансов контрол“, до ролята, която заема в момента.

Наскоро организирахте семеен форум за кариерна ориентация, посветен на професиите на бъдещето. Какви са впечатленията ти от него, как протече?

Едно от най-активните събития, на които съм присъствала, на тема кариерна ориентация на млади хора, на това как родителите могат да помогнат по пътя Срещнахме огромен интерес и имаме страхотни планове как да продължим това в поредица, но може би още е рано да издавам.

Умната фабрика на Scneider Electric в Пловдив
Умната фабрика на Scneider Electric в Пловдив

Schneider Electric е супер динамична и може би най-модерната компания в региона, но отговаря ли Пловдив на очакванията и на това бурно развитие?

За мен компанията и градът са като един шоурум. Ние сме демонстрационен център и като призната Умна фабрика посрещаме клиенти, партньори и посетители от цял свят, защото, независимо, че работят в Пловдив, колегите ми управляват процеси на глобално ниво. Като културна столица, Пловдив приветства много хора, които идват и има какво да видят. Същото е и в компанията. Неслучайно, когато имаме гости, задължително се разхождаме из града. Това е част от нашия тур. Стартираме о Умната фабрика и продължаваме из местата, които обичаме. Този тип преживяване за нас е изключително важен.


Още за Schneider Electric от Нула32 четете тук:

За умните решения на една умна фабрика

Съчетанието между история и бъдеще е наше естествено амплоа


Schneider Electric
Schneider Electric
Лидер в дигиталната трансформация и енергийните решения и най-добър работодател на България за 2022 г., Schneider Electric е сред основните рекламни партньори на списание Нула32.
Когато в компанията има талант, винаги се открива място за него
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!