„Life Is On“ е висока отговорност

Отвъд социалните мрежи
25/08/2022
входно ниво
Емблематични сгради и паметници на културата в града попадат в интерактивно входно ниво
02/09/2022
Отвъд социалните мрежи
25/08/2022
входно ниво
Емблематични сгради и паметници на културата в града попадат в интерактивно входно ниво
02/09/2022

„Life Is On“ е висока отговорност

Споделете

Третата среща в съвместната ни рубрика с Schneider Electric е с инж. Ясен Янев, мениджър „Поддръжка“, част от Умната фабрика край Пловдив още от далечната 2008 г. Кариерното развитие на инж. Янев е поредният вдъхновяващ пример за преквалификация в движение, за който ви разказваме тук. Изводът вече е известен, но нека отново напомним: когато в компанията има талант, винаги ще се намери място за него.

Инж. Янев, вече 14 години не спирате да се развивате в компанията. Разкажете ни за пътя си дотук.

Родом съм от Бургас. Животът ме пренасочи насам. Бях нов в града, не познавах никого. Случайно видях табелата на Schneider Electric и понеже бях учил електротехника, знаех, че това е силна компания. Подадох си молбата и започнах работа. Бях дете, наивно и жадно за знания. Движеше ме интересът към машините. Винаги съм обичал да ремонтирам, да поправям нещо и така самият ми мозък се изгради, ориентиран към машините - да разбера как работят, да ги накарам да работят по-добре. В Schneider Electric видях един нов свят, в който мога да реализирам мечтите си, но и разбрах, че ако нямам висше образование, възможностите пред мен са ограничени. Реших да започна отначало, изкарах обучението, докато работех тук. Беше трудно, но не се предавах в нито един момент. Нещата просто се случиха с годините.

Сменяте не една позиция през този период. Бихте ли ни прекарали през тях? 

Първата ми работа беше като монтажник, месец и половина. След това ме номинираха да управлявам малък пулт на поточната линия като оператор. След няколко месеца бях назначен като машинен оператор. Половин година по-късно кандидатствах за позиция настройчик, на която останах 4 години.След това бях номиниран за позиция „Координатор на тотална продуктивна поддръжка“, където прекарах 3 години. Минах през позиция инженер „Поддръжка“ и вече почти 3 години съм мениджър „Поддръжка“. 

Има ли още накъде? 

Винаги. Schneider дава много възможности за хора, които искат да се развиват, но засега следващата една година не мисля да сменям позицията, т.к. ми е много интересно и имаме безброй проекти пред нас, от които искам да бъда част. Не ми се напуска семейството на „Поддръжка“, ние сме страхотен екип, разбираме се страшно добре. 

Наскоро Schneider Electric получи поредната престижна награда – отличието „Бизнес лидер на годината“ от b2b Media. Коя обаче е най-важната лична награда за Вас през годините в компанията? С какво най-много се гордеете? 

Едно от най-интересните неща сега е проектът, който имаме с Професионалната гимназия по машиностроене (ПГМ), по интеграцията на учебен предмет в програмата, който да е подходящ за подготовката на кадри още от ученическата скамейка. В момента изграждаме макет на автоматична асемблираща машина като учебната програма е взета под внимание. Работим с преподаватели в изготвянето на предмета, който ще започне да се изучава през учебната 2022/23 г.

Имаме проект и с Професионалната гимназия за електротехника и електроника (ПГЕЕ) за дуално обучение. Септември месец очакваме първите ученици, които ще започнат. Очакваме много интересни и предизвикателни ситуации. 

Винаги ми е било мечта индустрията да се намеси в образованието и още в ранна възраст да даде възможност на децата, които искат да се насочат и развиват в нея. Това са първите стъпки, които виждам в Schneider, и ми носят лично удовлетворение. 

В подобни материали често става дума само за успехите, но понякога много по-ценни са провалите. Имате ли подобна история тук и какво научихте от нея?

Запомнящи се неуспехи нямам, но винаги е имало неуспешни ситуации, от които съм се опитвал да извлека максимума. Това винаги ме е водило напред – да знам как да подходя следващия път, за да не ми се случи отново. Но голямо падане тук не мога да си спомня, признавам си. Винаги съм опитвал да дълбая, дори да е с лично време, винаги се стремя да докарам нещата до край. 

Мотото на компанията е Life Is On. Какво означава за Вас?

Живот на макс. Life Is On е високата отговорност като мениджър „Поддръжка“, защото ние произвеждаме продукти, които защитават хората. 

Наскоро обявихте и разширение на предприятието в града, с което се очаква екипът на компанията тук да надхвърли 1000 души. Какво бихте казали на бъдещите си колеги? 

Добре дошли в нашето семейство! Поставяйте си цели, мечтайте, борете се за тях! Когато се борите с цялата си енергия, няма нещо, което да ви попречи да ги постигнете.

От какви кадри имате нужда в момента? 

Търсим хора на всяко едно ниво. В отдел „Поддръжка“ търсим техници, инженери „Поддръжка“ и „Автоматизация“. Подходящи биха били хора, които искат да покоряват нови върхове, които са жадни за знания, за непрекъснато развитие. Възможността за развитие в Schneider Electric е много сериозна не само тук, но и в чужбина. 


Още за Schneider Electric от Нула32 четете тук:

Schneider Electric България получи наградата „Бизнес лидер на годината“

Schneider Electric инвестира в разширение на Умната си фабрика в Пловдив

Шнайдерското правило


Заглавна фотография: инж. Ясен Янев © Нула32

Schneider Electric
Schneider Electric
Лидер в дигиталната трансформация и енергийните решения и най-добър работодател на България за 2022 г., Schneider Electric е сред основните рекламни партньори на списание Нула32.
„Life Is On“ е висока отговорност
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!