Малко too much

Списание Нула32
09/11/2021
Причина 30.
12/11/2021
Списание Нула32
09/11/2021
Причина 30.
12/11/2021

Малко too much

Росица Чобанова
Споделете

Росица Чобанова, ученичка

В Пловдив не харесвам, че има много коли. Въздухът е мръсен. Да, красив и модерен е, има си всичко, но хората не са съвсем възпитани. Има повече кифли. Без шега. Нямам нищо против тях, но тяхното е малко too much. 

За хората – има един тип – да седнеш на спокойно място и изведнъж да ти се провикне „Ахо-ехо, хахо-хихи“. Грозно е, неприлично е. Ето, например – аз да минавам по средата на „Витошка“, докато се разхождам спокойно, починала съм си, вече ми е станало хубаво и изведнъж някаква чалга да бучи до мен. Това, което казах за София, съм го срещала и в Пловдив. 

В Пловдив има много отпадъци. Това ме дразни много. Има и доста гадни миризми, които идват най-вече от коша. Това, че се чисти на някои места, не значи, че се чисти навсякъде. Има неща, от които ми се повръща. Такава мръсотия е. Вони. Опаковки, хел-ове, чипсове, не знам какви-си други тъпотии, шишета пластмасови. Кошовете все едно не се използват. Има някои, които са препълнени, но според мен трябва да се сменят, не трябва да стоят за украса. Има хора, които се оплакват, че им е мръсно, а всъщност ей така си изхвърлят боклуците. Ами IQ. Или имаш, или нямаш. Но хората трябва да имат ум. Елементарно. Все едно аз да кажа „Аз не искам да си хвърлям боклуците, искам да ми е чисто“, а да си хвърлям бутилката от водата, ей така да я метна в градинката. На Главната така става.

Без шега, без майтап. Асеновград ми харесва много повече от Пловдив. В Пловдив отивам, за да си купувам неща, които никога няма да са ми важни, само и само, за да си харча парите. Пловдив дори и да е модерен град – магазини, молове, не е най-уау градът. Не бих казала, че е едно от най-хубавите места в България.


Текстът е част от броя на списание Нула32 – 32 причини да не обичаш Пловдив

Защо… 32 причини да не обичаш Пловдив?

Снимка © Личен архив


Малко too much
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!