Марчела Апостолова

Симеон Марков
Симеон Марков
30/06/2021
Теодор Караколев
Теодор Караколев
30/06/2021
Симеон Марков
Симеон Марков
30/06/2021
Теодор Караколев
Теодор Караколев
30/06/2021

Марчела Апостолова

Марчела Апостолова
Споделете

Възпитаничка на Сорбоната, с течение на времето Марчела Апостолова започва да проектира интересите си към визуалните изкуства върху дрехите, които създава и печата собственоръчно в малкото семейно студио в Пловдив. Така се ражда Fold Your Mind – брандът, в който влага положителната си нагласа и идеята, че може би все някога ще пречупим мисленето си в правилна посока.

Какво взе от Париж? 

Марчела Апостолова: Любопитство. Към другите хора, култури. Научих се да бъда по-отворена в общуването си, да приемам нови проекти, да се впускам в приключения. 

Какво друго се изисква, за да бъде моден дизайнер днес? 

Богата обща култура, афинитет към естетиката, малко философски познания, ако щеш. Любопитство и към това, което виждаш около себе си – понякога вдъхновението идва от околната среда, от книга или от някоя сграда. Винаги е индивидуално, изисква се и внимание към детайла. 

Какво за теб е красотата? 

Откривам красотата в семплите неща. Стремя се и дрехите ми да са такива - изчистени, понякога само с надпис или малък детайл, който да носи смисъла. 

От университетските години е и влечението ми към минимализма, естетиката на семплото, геометричните форми. Абстрактни са, в тях всеки може да види и да прочете каквото иска. 

Откриваш ли тази красота в града? 

Често в архитектурата, било то в елемент от ограда, комбинация от шахти или друго, което по-късно ме вдъхновява и създавам нещо ново. Това, което ме дразни, е прекаленото визуално замърсяване от всички реклами, цветове, натруфени и кичозни неща, които ни пречат да оценим културното ни наследство. 

Стоиш и зад онлайн претворяването на Галерия 28? 

Много вълнуващ за мен проект. Каузата да защитим българското и да покажем, че тук можем да правим хубави неща, за мен винаги е била на сърце. Включих се, без да се замислям, просто защото съм от страната на авторите. Патриция е от страната на галерията и вижда от какво имаме нужда. Заедно решихме да създадем общност от български творци, с които да си помагаме. 

Да защитим българското от кого? 

Защита в смисъла на подкрепа. Защита от големите брандове в модата, козметиката, бижутата, които имат много по-голяма популярност и развитие и съответно смачкват по-малките. Надявам се, Галерия 28 се явява в този момент и насочва вниманието към независимите автори. 


Повече за бранда на Марчела Fold Your Mind ТУК.

Повече за Галерия 28 ТУК.

Защо... Все още млади?


Марчела Апостолова
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!