Причини да не обичаме Пловдив в новия брой на Нула32

heineken workstation
Специална инсталация, съчетаваща работа на открито с изстудена бира, радва пловдивчани през септември
03/09/2021
Разговорът ще продължи
08/09/2021
heineken workstation
Специална инсталация, съчетаваща работа на открито с изстудена бира, радва пловдивчани през септември
03/09/2021
Разговорът ще продължи
08/09/2021

Причини да не обичаме Пловдив в новия брой на Нула32

Споделете

Нула32 посреща шестия си рожден ден с един неочакван, но важен брой – „32 причини да не обичаш Пловдив

Точно година след излизането на юбилейния „32 причини да обичаш Пловдив“, списанието поглежда към проблемите на града и събира 32-те причини за обратното. В компанията на 16 внимателно подбрани гости - професионалисти и утвърдени в своите области авторитети, журналисти, наблюдатели и приятели на списанието - Нула32 предлага списък с 32 неприятни черти на града, за които все пак редакцията остава с едно наум. 

Вглеждаме се в нещата, които не харесваме наоколо, които понякога ни карат да искаме да живеем другаде, но после услужливо забравяме. Записваме подробностите, които ни дразнят, но никой не забелязва или пък нарочно подминава. От най-малкия недостатък на човека тук до големите проблеми на града.

Един брой за разбитите тротоари и боклуците по улиците, за мръсния въздух и вече почти софийските задръствания, за препатилите стари сгради и кича, който се издига отгоре им. Но и един брой за лицемерието и провинциалните заблуди, за паразитния айляк и необратимо променящия се дух на града, в който „постиженията са невидими, а успехите – даденост“.

Автор на корицата е Стефани Неделчева.

Новият брой на Нула32 е специален и с въвеждането на две нови рубрики. По заглавието на бр. 24 Все още млади“, в началото на всеки брой оттук нататък Нула32 продължава да среща читателите си с млади артисти в едноименна рубрика. Първите два разговора в нея са със Елица Сърбинова, която стои зад новата визия на фестивала „Пловдив чете“, и тромпетистът и носител на множество награди Георги Грозев. В края на списанието се обособява и място за кратки разкази на свободна тема от гост автори. Първият публикуван автор в художествена рубрика е Иванка Могилска. 

Във фокуса на критическите страници на Нула32 и Национален фонд „Култура“ през септември попадат два нови романа от тази година, в които Пловдив е не просто декор, а централна тема. Това са книгите „Вечен град“ на Богдан Русев и „Сбогом, Америка, сбогом, Пловдив“ на Евгений Тодоров.

Премиерата на „32 причини да не обичаш Пловдив“ ще се проведе на 16 септември, четвъртък, от 19:00 ч. в Bee Bop Café. Модератор на събитието отново ще бъде Мария Бадева, позната на читателите ни като водещ на премиерата на „Все още млади“ и куиза на Нула32.

Уикенда след премиерата, на 18 и 19 септември, Нула32 ще гостува на Hills Banquet по повод петия рожден ден на Hills Beer в Перущица. Екипът на списанието ще бъде в зоната за приятели на пивоварната с количества от новия брой и всички продукти от онлайн магазина на изданието.


Причини да не обичаме Пловдив в новия брой на Нула32
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!