С Hills нагоре

Защо… Над нещата?
18/06/2017
трихълмието
Времепътешествие по Трихълмието
04/07/2017
Защо… Над нещата?
18/06/2017
трихълмието
Времепътешествие по Трихълмието
04/07/2017

С Hills нагоре

hills
Споделете

Тя носи недвусмисленото име „Hills Beer“. Име, с толкова просто звучене и едновременно побиращо в себе си милиони усещания.

Както по-рано споменахме – на тепетата никак не е добре да се ходи с празни ръце. Неизменна част от градския ритуал за качване, на който и да е хълм, е в ръце да държим една или две старателно охладени и пивки бутилки, пълни с течност, която бавно и постепенно да изливаме в себе си. Прохлада и невъобразимо удоволствие е да се наблюдава този град отвисоко, докато пием нещо студено и вкусно, нещо уж обикновено и ежедневно, но в момента на издигане над нещата вече придобива съвсем други измерения. Така, без каквато и да е договорка, пловдивчани са приели именно бирата за свой верен спътник при безкрайните покорявания на възвишенията в града.

Но една особена бира привлича вниманието на всички, устремили се нагоре през летните месеци. Бира, сякаш създадена точно за това, кодирала го в името си и така превърнала се в най-добрата бутилка пиво, която да издигнем над всичко заедно със себе си. Тя носи недвусмисленото име „Hills Beer“. Име, с толкова просто звучене и едновременно побиращо в себе си милиони усещания. Не че не можеш да пиеш Hills и на двора вкъщи или в някой от десетките клубове из града, но след това пробвай да се качиш на някое тепе и изпий още една!

„Hills Beer“ е наша си, пловдивска бира. Прави се в малка, независима пивоварна в близост до града. Пивоварната е оборудвана по най-високи европейски стандарти. Бирата е продукт на взаимодействие между незаменимите баварски традиции и култа към качеството. Представена за пръв път през октовмри 2016-а, „Hills“ вече набира доста сериозен набор от почитатели и може да бъде открита в хладилните витрини на много от готините пловдивски клубове и кафенета.

hills

Макар да и да не прозвучи твърде романтично, идеята за „Hills Beer“ не се е родила на върха на някое тепе, а на летището в Мюнхен, отново на чаша бира. Явно така се раждат най-добрите идеи изобщо. В края на работния ден, изморени от взимане на решения и отговорности, двама приятели разпускат, докато чакат самолета си. Тогава оценяват каква несравнима наслада е след такива дни да изпиеш една студена и вкусна бира. Решават да създадат своя собствена марка пиво.

Целта им е това, което ще създадат сами, да вгради в себе си и самите тях. Бира, създадена със същата страст, отдаденост и безкомпромисност, която двамата приятели на Мюнхенското летище влагат в работата си ежедневно. А за да обичаш нещо, най-добрият начин е да си го създадеш сам. Така се зародила идеята за една бира, която ще носи със себе си духа и енергията на Пловдив. A безвремието и вечността на тепетата ще се материализират в дългото усещане на вкуса след всяка студена глътка.

За да стигне от пивоварната до нашите ръце на тепето, един „Hills“ изминава дълъг технологичен процес, който трае минимум 30 дни. Този процес, който пловдивчанинът, пийвайки на хълма, усеща само като божествен студен вкус и може би никога не осъзнава, съдържа в себе си около девет стадия. Старателните пивовари първо смилат малца, с което създават условия за майшуване и получаване на максимално количество екстракт. После смесват малца с вода, което всъщност се нарича майшуване. Следва филтрация, която да отдели малцовите трици от пивната мъст. После задължителното варене, когато безценният хмел идва на помощ. Впоследствие се отделят ненужните утаечни вещества. Всичко се охлажда старателно, за да може да ферментира и след това да отлежи търпеливо. Накрая хладената до 5° бира се налива в красивите бутилки с етикет „Hill“s и са готови да бъдат поети от твоята нетърпелива ръка.

Зад цялата тази сложнотия стои Волфганг Траутнер. Майсторът пивовар, главният виновник това, което пием, да е така вкусно и различно. Роден е в сърцето на бирата – Бавария и създава рецептите за всяка една бира „Hills“. Заедно с него за създаването на тази гама от усещания и вкусове, работят и едни от най-добрите български пивовари.

hills

Видовете „Hills“, които може да намерите, са създадени, за да задоволят и най-претенциозния вкус. „Hills“ предлагат задължителната класическа горчива бира Пилс, със сламено жълт цвят и бяла пяна, с плътен вкус и подчертан хмелов характер, с ароматен хмел и приятни малцови тонове, Пилс се е превърнал в най-продавания вид „Hills“. Редом до него се нарежда Вайс бирата на „Hills“. Тя е характерна със своя светлозлатист цвят и гладка кремообразна пяна. Ароматът ѝ е с преобладаващ характер на банан и лек нюанс на карамфил. А мекият вкус я прави много предпочитана от дамите, но със сигурност ще се хареса на всички. Хелес Раух бирата пък ще познаете по тъмно кехлибарения цвят и плътна пяна. Няма как да останете безразлични към нейния наситен вкус и последващия оттенък от пушено месо и дървесина. Една от най-обичаните бири на „Hills“.

В това накратко се състои и главната мисия на бира „Hills“ – да създадат марка бира, без безсмислени и скъпоструващи рекламни кампании, основани на измислици или изкуствена носталгия по бирата от миналото. Те залагат на малък, но качествен екип от дизайнери и фтографи, които да направят така, че за бирата да говори най-вече вкусът ѝ. Единственото, което ние можем да добавим, е – просто вземете един „Hills“ и се качвайте на тепето. Чакаме ви!

С Hills нагоре
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!