Където пее Сара, винаги е топло

Давид Перец
Давид Перец – „само една лека тъга“
20/05/2021
Nouvelle Vague и тайната на добрия кавър
11/06/2021
Давид Перец
Давид Перец – „само една лека тъга“
20/05/2021
Nouvelle Vague и тайната на добрия кавър
11/06/2021

Където пее Сара, винаги е топло

Споделете

Сара Тавареш омагьоса публика от цялата страна на Античния театър

С разпродаден концерт и 90-минутно преживяване номинираната за Грами португалската певица и формацията ѝ поставиха началото на летния сезон на Античния театър снощи. Това беше второто посещение на Тавареш в България след 2019 г. в София и  едва вторият концерт на формацията в продължаващите условия на пандемия тази година. 

Сара Тавареш е португалска певица, композитор, китарист и перкусионист, родена в Лисабон, с корени от Кабо Верде. Композициите ѝ са явление в световната музика и са смес от африкански, португалски и северноамерикански мотиви.

“Изпитвам истинско вълнение от емпатията, която демонстрира публиката тук към музиката ни, в тази страна, толкова далечна от африканската култура”, сподели певицата в самото начало на събитието. 

“Не говоря добре английски, езикът, на който общувам, е този на музиката”, добави по-късно по време на вечерта, в която сякаш нямаше нужда от много думи или превод. 

Една вечер, която по категоричен начин ни припомни несравнимата радост от срещата с изкуството на живо. Далеч от екраните и преградите, след изолацията и страха - очи в очи с живота. Общуване, от което и зрители, и изпълнители имаха нужда повече от всякога след дългия период на социално дистанциране. 

Концертът беше организиран от Blue Hills Events с подкрепата на Община Пловдив.

Точно след седмица в града на тепетата ще се проведе и първият летен фестивал за 2021 година – Music Daze! Хълм Бунарджика се подготвя за фестивал на 11, 12 и 13 юни 2021 г. Пловдив посреща Nouvelle Vague , DJ BURAK YETER, Dub Fx feat. Mr Woodnote , Ицо Хазарта и Ъпсурт, Керана и космонавтите, Stop the Schizo, Me and My Devil, Innerglow, Krekhaus, K.LINA и други.

Билети може да закупите оттук. Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата.


Фотографии: Орлин Николов

Където пее Сара, винаги е топло
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!