Schneider Electric подписва споразумение за сътрудничество с университета в Пловдив

пловдив 2073
Завръщане в бъдещето: Пловдив през 2073 г.
22/08/2023
Септември, 2023 (бюлетин, бр. 25)
01/09/2023
пловдив 2073
Завръщане в бъдещето: Пловдив през 2073 г.
22/08/2023
Септември, 2023 (бюлетин, бр. 25)
01/09/2023

Schneider Electric подписва споразумение за сътрудничество с университета в Пловдив

Споделете

Партньорството обхваща катедрите от Физико-технологичния факултет

Пловдив, 21 юли 2023 г. На церемония в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив се състоя официалното подписване на споразумението за сътрудничество между компанията и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Партньорството ще обхване катедрите от Физико-технологичния факултет, като основен фокус ще бъдат избираеми дисциплини, водени успоредно в учебното заведение и Умната фабрика. Инициативата е част от програмата за устойчиво образование на Schneider Electric, глобален лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията. 

Споразумението, което влиза в сила на 1 август 2023 г., беше подписано от Мартин Йорданов, управител на фабриката на Schneider Electric в Пловдив, и професор Невена Милева, заместник-ректор на ПУ, Проектна дейност. На събитието присъстваха представители на академичната общност и на компанията. „Фокусът на Schneider, като част от програмата за устойчиво образование е развитието на хората – взимаме бързи решения и имаме гъвкави политики, които се адаптират при отношенията между бизнеса и университета.“, сподели Мартин Йорданов, управител на фабриката на компанията в Пловдив. „Този тип партньорски отношения ще дадат на студентите от ПУ широк спектър меки умения и по-общ поглед над техния кариерен път и „човешките“ примери от практиката.“, допълни той.

Партньорството с Пловдивския университет обхваща широк спектър от образователни дейности. Заниманията вече са заложени в учебната програма и се радват на огромен интерес. Близо 50 студенти ще могат да преминат през курсовете „Управление на процеси (Основи на лийн технологията)“ и „Енергиен мениджмънт и електрически апарати“.

„Ние търсим нов вид взаимоотношения с бизнеса, при които студентите се докосват до реалната работна среда, но и задържат своя интерес към успешно и отлично завършване. Този вид сътрудничество следва да подобрява цялостното преживяване от обучението, но и да предоставя нови, търсени от работодателя знания и умения – вярваме, че това ще се случи чрез Schneider.“, сподели професор Невена Милева, заместник-ректор на ПУ, Проектна дейност. „Ние даваме основата и посоката на младите кадри, а ваша е отговорността да им дадете бизнес
контекст какви са възможностите за тяхната професионална реализация“, допълни тя.

С официалното подписване на споразумението бяха набелязани и първите конкретни стъпки по него. Компанията ще инвестира в изграждането на споделени работни пространства с цел да стимулира екипната работа между студентите. По-рано през годината бяха подписани подобни споразумения между Schneider Electric и други три висши учебни заведения в България, което демонстрира дългосрочния ангажимент на компанията в подкрепа на институциите, развиващи таланти в сферата на технологиите и иновациите.

Schneider Electric
Schneider Electric
Лидер в дигиталната трансформация и енергийните решения и най-добър работодател на България за 2022 г., Schneider Electric е сред основните рекламни партньори на списание Нула32.
Schneider Electric подписва споразумение за сътрудничество с университета в Пловдив
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!