За умните решения на една умна фабрика

Есенните изложби
Традициите на Есенните изложби в Пловдив
02/10/2020
Пловдив начало
За мен Пловдив е началото на всичко
02/10/2020
Есенните изложби
Традициите на Есенните изложби в Пловдив
02/10/2020
Пловдив начало
За мен Пловдив е началото на всичко
02/10/2020

За умните решения на една умна фабрика

Умна фабрика
Споделете

Колко умна точно е умната фабрика на Schneider Electric?

Стъпка встрани от обичайните маршрути на списанието, обръщаме поглед към нещо не по-малко интересно, което се случва в града ни. Разговаряме с Георги Трончев, ръководител на иновационния център на Schneider Electric в Пловдив, за това колко умна всъщност е умната фабрика на компанията в Пловдив.

Какво работиш, обяснено за 5-годишно дете?

Всъщност, единствената разлика между мен и 5-годишното дете са... още 31-на години. „Играчките“ ни са достатъчно интересни и полезни, както за 5 годишно дете, така и за всеки един бизнес.

Обяснено с две думи – отговарям на въпросите „как“?

Как можем да управляваме активите, сградите, машините си с помощта на решенията, които Schneider Electric предлага? Също така показвам как тук произвеждаме нашите прекъсвачи по възможно най-ефективния начин.

В Инновейшън Хъба и умната ни фабрика показваме възможностите, които днешната дигитална среда разкрива пред нас.

Кой най-често идва при теб?

Посещават ни различни хора. Фабриката ни е отворена за всеки един посетител. При нас идват най-различни специалисти, собственици на бизнеси и инвеститори. Идват всички, които се интересуват от това как с помощта умните решения могат да постигнат пълен контрол върху своя бизнес и инвестиции. Имаме решения за всеки един сектор.

Колко умна точно е умната фабрика на Schneider Electric?

„Умна фабрика“ означава да имаш цялата информация в реално време. Машините и процесите да комуникират помежду си и съответно с теб като потребител. Когато започнах да работя тук, 55% от процесите във фабриката бяха автоматизирани, днес те са над 67%. Това е показател колко динамично се развива нашата фабрика.

Но това не означава, че няма хора, които да се занимават с тях?

Това е крайъгълният камък. Автоматизацията не е робот, който замества човека. Въпреки високата степен на автоматизация, Schneider Electric е един от най-големите работодатели в региона – за нас работят над 700 души.

Благодарение на автоматизацията, нашите клиенти получават качеството и надежността, която търсят в нашите продукти. Точно тя ни помага да имаме по-голям производствен капацитет и да създаваме благоприятна среда за нашите служители.

И най-важното – служителите ни имат достъп до нови технологии. Ние повишаваме квалификацията на персонала си непрекъснато. Безплатното обучение и виртуалната ни библиотека са едни от големите плюсове на компанията.

Коя е любимата ти част от деня тук?

От сутринта до вечерта – това е любимата ми част от деня. Като работодател Schneider Electric ми дава изключително много от това, което винаги съм търсил – знание, развитие и сигурност.

Schneider Electric
Schneider Electric
Лидер в дигиталната трансформация и енергийните решения и най-добър работодател на България за 2022 г., Schneider Electric е сред основните рекламни партньори на списание Нула32.
За умните решения на една умна фабрика
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!