Списание Нула32

Няма море
09/11/2021
Росица Чобанова
Малко too much
11/11/2021
Няма море
09/11/2021
Росица Чобанова
Малко too much
11/11/2021

Списание Нула32

Споделете

В началото беше интересно да ни разказват нетолкова известни неща за града, да ни го показват такъв, какъвто го усещаме, но рядко ще го видим или назовем. Нула32 се появи съвсем накрая на една дълга градска „епоха“ и успя да я съхрани секунди преди да изчезне под досадния шум на фестивалите, инфлуенсърската тълпа от безделници и всички останали ухилени хора, хрупащи джелато на опашката за одобрение в градския културен календар. Страниците на списанието събраха последните мигове на Капана, когато все още миришеше на носталгична урина сред паркиралите коли. Засне Малкия Париж, когато елегантните хомосапиенси, закучили се някъде по средата на еволюционния процес, още не го бяха превзели съвсем. Научи ни да гледаме „над нещата“, преди да се превърне в скучен хаштаг от скучни хора. Припомни ни поетите и художниците, за да разбираме и да се смеем на днешната всеобща посредственост. Разказа за безвремието, за сезоните, за стария камък, за да се превърнат в досадно и тъпо клише. Спомни ни за къщите, които вече ги няма и за хората, които не помнехме и така и няма да запомним. Като ни откриваше чудесата изпод пластовете време на този град, с който някак се разминахме във времето, списанието ни накара да не го харесваме, а така да не харесваме и себе си.


Текстът е част от броя на списание Нула32 – 32 причини да не обичаш Пловдив

Защо… 32 причини да не обичаш Пловдив?

Илюстрация Ⓒ Стефани Неделчева


Илия Димитров
Илия Димитров
Роден в Пловдив в горещия юли на 1995 година. Завършва Българска филология в Пловдивския университет в търсене на една единствена дума. В Нула32 се опитва да докаже, че геният на мястото е по-силен от хората, че всичко може да бъде и друго, че нещата са най-хубави, когато не се говори много за тях.
Списание Нула32
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!