Защо… Клементинци?

Улицата като галерия
28/08/2016
Началото
18/10/2016
Улицата като галерия
28/08/2016
Началото
18/10/2016

Защо… Клементинци?

Споделете

В брой пети забърсваме прахта от един стар свят и той се разкрива с цялата си слава, себеотдаденост, плам и... контраст с битието ни днес.

В следващите страници ще Ви накараме да почувствате едновременно гордост и колебание. Последното ще Ви замисли за мечтите, които сме изоставили, за идеалите, които вече ни се струват анахронизъм, може да събуди и малко скрит срам.

Мобилизираме Ви на фронтовата линия рамо до рамо с Клементинците. Показваме Ви най-бляскавите им победи, но и вкусваме горчивите им моменти. Ще разберете и защо, и заради кого са наричани именно така. Възраждаме пред Вас митичните образи на едни от най-видните командири на 9-и пехотен пловдивски полк - Борис Дрангов и Иван Бонев. Напомняме за нелеката съдба на българските земи, над които и до днес властват чужди държави. Правим Ви и свидетели на пожара и земетресението във Военния клуб, сетне и на възстановяването му. Провокираме. Ще Ви запознаем с тези светове. Вие сами решете дали те са нужни днес, или са обречени да бъдат минало. За финал сме подготвили разговор с един все по-осезаем публицистичен глас.

А иначе вече точно една година се опитваме да виждаме града, който ни е отгледал, от непопулярни ъгли. В лутането из моделите на живеене нашият поглед ни показа пътя към много истории, лудостта на съдбата, такава, каквато вече я определяме – непредсказуема и често коварна. Година, през която благодарение на Вас, нашите читатели, днес гордо споделяме, че успяхме трикратно да увеличим пилотния си тираж и да правим онова, което най-искаме – да се срещаме в хартията. Година, в която създадохме безценни приятелства и в която се научихме на толкова много.

Година, за която благодарим!


Снимка: РИМ Пловдив

Защо… Клементинци?
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!