Защо… „Неговото заедно, обречено на самота“?

кратък календар
Тогава те видях за пръв път, не помниш ли?
12/12/2018
нула32
Напук на суетата
05/01/2019
кратък календар
Тогава те видях за пръв път, не помниш ли?
12/12/2018
нула32
Напук на суетата
05/01/2019

Защо… „Неговото заедно, обречено на самота“?

Споделете

„Неговото заедно, обречено на самота“ идва в месеца преди голямата еуфория, в навечерието на фанфарите, светлините и шоуто. Малко преди гръмките фрази, туристите и гастролите да залеят улиците ни. Точно преди шума.

Новият ни брой идва тихо и прелита над проектите, мандатите и останалите светове със срок на годност. Не взима страна в общия хор на доволни и недоволни, не се намесва в кавгите между институции и организации, а гордо заема мястото си встрани от фалша и конюнктурното говорене по темата. Освободени от зависимости и влияния, в следващите страници съзнателно се отдалечаваме от плетенето на интриги, замерянето и нападките.

Четиринадесетият ни брой не поставя оценки и не прави прогнози, а единствено напомня за нещата, които и преди, и след 2019 година ще продължат да ни бележат като хора, родили се на това магично място на възвишения и река. Понеже времето е прекалено голямо в сюжета на календарността. И когато и последният турист си тръгне, и последната светлина от прожектор угасне, и последната гайка от сцена бъде прибрана от майстора на за кратко съществувалите светове, тогава може би настоящият ни брой ще засвири песента на града, които възкръсва изпод руините на културата. 

„Неговото заедно, обречено на самота“ остава верен преди всичко на себе си и на града си, не защото е спечелил финансиране или трябва да се отчете пред някого, а защото друго просто не би му отивало.

И защото друго не можем.|32

Река на въображението
Изчезналият град

Трубадурът и гениалната му улица
Последвайте списание Нула32 в Instagram - @nula32magazine
Стани част от Клуб Нула32, поръчай членската си карта тук!.

Защо… „Неговото заедно, обречено на самота“?
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!