Защо… Градът в краката ѝ?

на гаража
Червеното червило (не) е за махалата
27/02/2018
жената
Женското начало
22/04/2018
на гаража
Червеното червило (не) е за махалата
27/02/2018
жената
Женското начало
22/04/2018

Защо… Градът в краката ѝ?

Споделете

На Владимира, която ни гледа от небето

В сравнително краткото си съществуване и в още по-скромния си опит с представителите на нежния пол, все пак имахме достатъчното време да забележим и да отчетем една от важните особености на жената на Култура Тримона, която вероятно я отличава от всяка друга и която не спира да ни удивява и до днес – навикът ѝ да се разхожда на високи токчета из този град. Неразгадаема мистерия за нас винаги ще остане решението на дамите отново и отново да се появяват с тях по тепетата, по калдъръма на Стария Пловдив или където и да е другаде със знанието, че в даден момент ще им се наложи да се борят със сложността на релефа, а и със самите себе си, че в даден момент просто ще трябва да се събуят боси, какъвто всъщност е най-честият и удобен изход от ситуацията. Измежду всичката необяснима странност тук, не трябва да пропускаме и риска за здравето, скрит в каприза на тази навярно неосъзната опасност, на която, бъдете сигурни, всеки местен кавалер поне веднъж е бил свидетел.

Жената, на която е посветен настоящият брой, си тръгва от корицата му, така както си тръгва от нас в момента, както ще си тръгне и от вас накрая, за да остави епохите и историята да въздишат след нея. Да я проклинат и да я мечтаят, но никога да не я забравят. Как изглежда на високи токчета! „Градът в краката ѝ“ е опит за събиране на съставните части на жената – на нещата, които изграждат образа ѝ на наша майка и сестра, на приятел и любима, на нечия друга, на грешница. На великата тайна, която всички пазят. На онова, което осмисля дните ни и върти земята до побъркване. Което понякога ни прави съизмерими на женско токче. Следващите страници са и комплимент…

На жените, които искат да са по-високи от света.

Панайот Стефанов
Панайот Стефанов
Завършва журналистика в Софийския университет и се интересува от всичко онова, което я изгражда. Създава Нула32 в плен на заблудата, че познава този град достатъчно добре, за да започне да го разказва. Вярва, че хартията е и ще си остане най-добрият източник на дълбочина, с който разполагаме.
Защо… Градът в краката ѝ?
Използваме "бисквитки", за да предоставим по-добро разглеждане на сайта и да анализираме трафика. Използвайки уебсайта, се съгласявате с нашата политика за лични данни и бисквитки.

Вземете 10% отстъпка от първата си поръчка!

Абонирайте се за месечния бюлетин на Нула32 и получавайте препоръки за внимателно подбрани събития и артефакти.

Вижте повече тук.

Marketing

Успешно записване! Благодарим!